Среща-семинар на пчеларите организират от НССЗ в Плевен
Среща-семинар на пчеларите организират от НССЗ в Плевен / dariknews.archive

На 27 май 2015 г. Национална служба за съвети в земеделието /НССЗ/ и Института по животновъдни науки - град Костинброд ще проведат в Плевен съвместна информационна среща-семинар на тема „Създаване на пчелни отводки и пчелни майки. Предотвратяване на роенето". Събитието ще се проведе от 10:30 часа в залата на бившата сграда на ОАПС, ет. 13, ул. „Васил Левски" № 1.

По време на семинара фермерите ще бъдат запознати със създаването на пчелни отводки и пчелни майки, както и с предотвратяването на роенето. Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ - Плевен ще представят възможностите за подпомагане на земеделските производители, отглеждащи пчелни семейства, по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.

Събитието е част от инициативата службата за продължение на активната дейност на за подобряване на връзката „научни изследвания - съвети в земеделието - земеделски бизнес". Над 1900 земеделски производители са получили информация по специализирани теми и възможностите за подпомагане по ПРСР 2014 - 2020 г. през последните три месеца. От средата на месец февруари до края на април НССЗ проведе общо 64 съвместни информационни дейности и мероприятия с научните институти и други организации.

Списъкът с предстоящите съвместни информационни мероприятия на НССЗ е публикуван в раздел „Обучения и информационни дейности", подраздел „Информационни срещи и семинари" или на линк: http://www.naas.government.bg/bg/Обучение/1287.