/ iStock/Getty Images
В понеделник се свиква Областният щаб за борба с коронавируса, за да обсъди допълнителни мерки
"РЗИ спря свижданията в болниците от днес, като мярка срещу разпространението на коронавируса". Това съобщи д-р Илиян Минчев - и.д. директор на РЗИ.

Той уточни, че ще се разрешават изключения само при случаи с много тежко терминално болни. "Зелените коридори" за ваксинация също временно спират дейност от днес, поради изчерпване на ваксините", допълни д-р Минчев.

Очаква се броят на ваксинираните в Плевенско да достигне 10 хиляди

Единствено в болница "Свети Панталеймон" в жк. "Дружба" ще продължи имунизирането в събота и неделя с останали количества ваксина за записали се граждани.

В понеделник се свиква Областният щаб за борба с коронавируса, за да обсъди допълнителни мерки срещу разпространението на заболяването.

Д-р Минчев поясни, че най-вероятно ще спрат плановите дейности в болниците, ще се въведе задължително носене на маски на местата с много хора - пазари, тържища и други.

"Предвижда се да бъдат освободени от присъствие децата от детските градини и от предучилищна подготовка, когато могат да бъдат отглеждани в домашни условия", поясни д-р Илиян Минчев. 
БТА