Спорт и изкуство срещу агресията стартира в НУХр. Ботев
Спорт и изкуство срещу агресията стартира в НУХр. Ботев / hr.botev

На 17 март 2014 г. в Начално училище „Христо Ботев" - Плевен стартира проект „Спорт и изкуство срещу агресията". Цветелин Горанов - директор на училището, представи основната цел на заложените дейности: приобщаване към кампанията на личности, които са обект на подражание за учениците. Първата среща на децата е със световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, Спортист №1 на Плевен, приятел на училището.

Той сподели пред децата, че не всеки може да достигне върха, но въпреки това трябва да се занимават със спорт за здраве и за да се осмисли свободното време. Шампионът отговори на многобройните въпроси като труден ли е пътят до върха, от колко време се занимава със спорт, по колко часа на ден тренира?.

Боксьорът разказа, че е започнал да тренира от малък и е мечтаел да стане футболист. Той представи книгата, която е написал в съавторство с писателя Георги Стоянов „Никога не се предавай". В нея Далаклиев описва своите първи стъпки, нелекия път до титлата в Милано, моментите на радост и разочарование.

"Спорт и изкуство срещу агресията" стартира в НУ"Хр Ботев"
netinfo