Служител в Напоителни сисеми-Плевен заплаши със самоапалване
Служител в Напоителни сисеми-Плевен заплаши със самоапалване / dariknews.bg

Петър Стоянов, който работи в „Напоителни системи" от 2002 година като шофьор-електроженист обяви, че следващата седмица ще предприеме гладна стачка, която може да завърши и със самозапалване в центъра на Плевен.
Причината е, че служителите от „Напоителни системи"-Плевен не са вземали заплатите си от ноември миналата година.

„Аз харесвам работата си, но съм предприел мярката, за да заявя намерението си пред медиите, заради голямото забавяне на нашите заплати", каза пред Дарик, Петър Стоянов и изрази тревога, че „Напоителни системи" - Плевен са донор на някои отговорни ръководители. „Те ни смучат постоянно", каза Стоянов и сподели свои собствени наблюдения: „Колко тона измъкнаха за да съсипят „Напоителни системи"? Аз нямам идея как точно става това, но имам идея, че трябва да се потърси отговорност на тези, които са издали заповедта да се съсипят „Напоителни системи".

Служителят каза за Дарик, че за 2011-та и 2012-та година, на директора на „Напоителни системи" - Плевен му е било наредено от висшестоящите в централата в София, да бъде изкупувано желязо от „Напоителни системи" за скрап.
Според Петър Стоянов, изпълнителният директор и финансовият директор на дружеството са запознати с подробностите, но не вземат отношение.

„Ние, „Напоителни системи" сме дружество, което продава вода и от това си изкарваме 100% от заплатите и не може от там да нареждат нещата така, че в разстояние на четири месеца, работниците да не си получават заплатите. Аз не съм търсил съдействието на никого и възставам еднолично точно срещу това решение на управлението в София", каза Стоянов.

Той сподели, че в понеделник, директорът на „Напоителни системи"- Плевен, Людмил Личков ще има среща с изпълнителния директор на дружеството Стайко Ганчев. „Аз ще поискам среща с нашия директор, който да ми каже, в колко дневен срок ще изплатят нашите заплати и ако отговорът не е удовлетворителен, ще обявя гладна стачка за една седмица. Ако след това не се стигне до решение на проблема, аз ще се самозапаля в центъра на Плевен по примера на Пламен от Варна!".

Към момента, основното трудово възнаграждение на Петър Стоянов е 350 лева.
„Живея сам и съм на 61 години. Нямам какво да губя, но ако се самозапаля, може би ще спечелят колегите ми...".