Само 230 лв. са откраднати от служба “Местни данъци и такси”
Само 230 лв. са откраднати от служба “Местни данъци и такси” / netinfo
230 лева са липсващите пари от плевенската общинската служба “Местни данъци и такси”, където тази нощ са проникнали крадци. Това съобщиха от пресцентъра на Община Плевен. Няма унищожена документация.

Крадците са влезли през забравена отворена врата в помещение, намиращо се на гърба на службата, където се извършва ремонт. Пробили са дупка в стената, но са попаднали през нея в архива на отдела, съобщават още от Общината. Разхвърляни са десетина папки, но няма унищожена документация. Впоследствие крадците са направили втора дупка в стената, през която са проникнали в паричния салон. Разбили са една от металните каси, където е имало дребна сума на монети, които те са разпръснали на земята. Направили са неуспешен опит да разбият втора каса, а трета са влачили по земята с цел да я изнесат през направения отвор, но също не са успели. Нанесени са поражения на кабели и офис оборудване. Като цяло липсващи са около 230 лева, които служителите съхраняват в службата, за да започнат работа следващия ден. Големите суми задължително в края на всеки работен ден се внасят в банка, уточниха от администрацията.

Помещенията на службата се охраняват от СОТ и служители на охранителна фирма. През нощта на мястото са идвали автомобили на СОТ по задействан сигнал, но са направили само външен оглед, преценили са, че всичко е спокойно и са си тръгнали, разказаха още от Общината.

Тепърва органите на полицията ще установяват всички обстоятелства по случая. Тъй като днес изтича срокът за плащане на патентен данък с 5 % намаление, а службата няма възможност да работи, суми за целта с отстъпка ще се приемат и в понеделник, съобщиха от “Местни данъци и такси”.