РИОСВ събира на работни срещи лесничеи и общинари
РИОСВ събира на работни срещи лесничеи и общинари / netinfo

РИОСВ Плевен организира работни срещи с общините и лесничействата от Плевенска и Ловешка област, информират от пресцентъра на инспекцията.

По време на тези срещи ще се дискутират актуални въпроси, свързани с опазването на биологичното разнообразие и защитените територии. За Ловешка област срещата ще бъде днес, в Информационния център на РИОСВ – Плевен. Акцент по време на срещата ще бъде разпределението на квотите от лечебни растения под специален режим на опазване и ползване.

Представителите на общините и лесничействата ще могат също да обсъдят с експертите от сектор “Контрол на защитените територии и биологичното разнообразие” на РИОСВ – Плевен въпроси, касаещи прилагането на законите за биологичното разнообразие, за защитените територии и за лечебните растения.

С представителите на общините и лесничействата от Ловешка област ще се обсъди и процесът по обявяване на защитени зони от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000. Срещата с общините и лесничействата от Плевенска област все още не е насрочена.