РИОКОЗ Ловеч санкционира нередовни търговци
РИОКОЗ Ловеч санкционира нередовни търговци / netinfo

584 проверки в хранителни и нехранителни обекти, подлежащи на здравен контрол са извършили през месец октомври здравните инспектори на РИОКОЗ Ловеч.

В обектите за производство и търговия с храни са издадени са 34 предписания и са съставени 7 акта за констатирани нарушения, свързани с ненадлежно водене на необходимите записи по програмите от системата за управление на безопасността на храните и работа на персонала без работно облекло и лични здравни книжки.

Издадени са 21 заповеди за заличаване регистрацията на обекти за производство и търговия с храни, поради прекратяване на дейността. През същия период са регистрирани общо 29 обекта за производство и търговия с храни , съгласно Закона за храните.

За същия период са извършени проверки на всичките 84 детски заведения на територията на Ловешка област по отношение спазване на здравните изисквания. Издадени са 25 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки и привеждане на здравните заведения в съответствие със законовите изисквания.

Сътрудниците на РИОКОЗ са съставили 2 акта за хигиенни нарушения и 2 заповеди за спиране на местни водоизточници в селата Батулци и Добревци за неизползване водата за пиене поради отклонения по микробиологични показатели.