Пускането на парното в Плевен приключва до края на седмицата
Пускането на парното в Плевен приключва до края на седмицата / netinfo
От понеделник, 10 ноември, „ТоплофикацияПлевен” започна поетапното пускане на отоплението за битови абонати, след като в края на миналата седмица средноденонощните температури паднаха под 12 градуса. Прогнозата е хладното време да се задържи и дори лекото затопляне в обедните часове не може да повиши срадноденонощните температури над необходимия минимум за пускане на централното отопление, обясниха от дружеството.

От там допълниха, че пускането на парното върви нормално и до края на седмицата трябва да приключи. Последни в списъка са 17 абонатни станции, към които 50% от абонатите имат неплатени сметки.

От „Топлофикация Плевен” още веднъж приканват абонатите си да отворят докрай радиаторните вентили, за да се предотврати образуването на въздушни възглавници във вътрешните инсталации.

Неприключили ремонти в някои жилища също създават проблеми с вътрешните инсталации и са причина за забавяне на нормалното топлоподаване. Затова поне седмица след окончателното пускане на парното в Плевен ще се налага донастройване на отоплението, обясниха от топлофикационното дружество.

На телефона на диспечерската служба - 895288, абонатите могат да подават сигнали за проблеми с парното.

Бави се пускането на централното отопление в някои училища в града, но не по вина на „Топлофикация Плевен”. Финансови проблеми карат директорите да задържат подаването на отопление към поверените им учебни заведения. Така че техниците на дружеството ще влязат в училищата, когато директорите преценят, че е необходимо.

„Топлофикация Плевен” започва новия отоплителен сезон с 28129 битови абонати и с около 9 млн. лв. задължения от битовите абонати.