Простреляха бракониер, извършвал незаконна сеч
Простреляха бракониер, извършвал незаконна сеч / Dariknews.bg

33-годишен мъж е прострелян докато извършвал незаконна сеч в землището на село Горник, съобщават от пресцентъра на полицията. На 4 октомври вечерта горски служители и граждани засекли група мъже докато секат без разрешение дървета в местността «Дъбравата».

Нарушителите не се подчинили на заповедта на горските да спрат и ги нападнали с брадви и моторна резачка. Единият помощник лесничей - 29-годишен, произвел два изстрела със стоп патрони със законно притежавания си «Макаров», а 33-годишен мъж от Червен бряг е стрелял срещу нападателите със законно притежаваната си ловна пушка «ИЖ». Потърсено е и съдействие от полицията за задържането на лицата.

Изпратеният на място автопатрул е установил, че извършителите на незаконната сеч са 33-годишен от село Бресте, 48-годишен от село Беленци и 63-годишен от Чомаковци. Най-младият от тях е настанен за лечение в Плевенската болница с две повърхностни рани в гърба, без опасност за живота. На 63-годишния е съставен акт за административно нарушение.

Полицейска проверка изяснила, че и тримата нарушители са осъждани. Оръжията, с които местните жители и горските служители са се защитавали, са иззети с протоколи. По случая е образувано досъдебно производство.