love4
love4 / obshtina love4
Постоянните комисии на ловешкия общински съвет ще заседават на 18 и 19 октомври, съобщават от там. Една от точките, които ще разглежда комисията за развитие на селските райони, земеделие и гори, е продажба на имот в с. Брестово с площ от 4021 кв. м ведно със сграда – бивша здравна служба, чрез провеждане на търг.

Осем точки ще разглежда комисията по бюджет, финанси и европроекти, сред тях е доклад на междинната оценка на общинския план за развитие 2014-2020 г. на община Ловеч.

Във фокуса на работата на комисията по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт е одобряване на годишния финансов отчет за 2016 г. на „Еко“ ЕАД. Комисията по жалби и контрол на решенията на общински съвет и мониторинг на обществени и възлагателни поръчки ще разглежда върнатото от областния управител решение за смяна на директорския борд на общинската сметопочистваща фирма.

Постоянната комисия по социална, демографска и жилищна политика ще разглежда осем точки. Сред тях е промяна на групите общински жилища по предназначение и брой поради изменения на конкретните потребности и продажба на едно жилище на наемател, настанен по административен ред.

Приемане на наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч е в дневния ред на комисията образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество.