morozova
morozova / obshtina levski
Старши  учител Хортензия Морозова - преподавател по биология и химия в ОУ „Н. Рилски“ в с.Обнова получи признание за високи постижения в обществения проект Teaching Alpha, който награди учители, вдъхновили и успешно реализирали иновативни методи на обучение в български училища. Номинирана от своите  бивши  и настоящи ученици и впечатлила екипа на проекта, ст.учител Хортензия Морозова е на първо място в област Плевен, достигнала до финалната селекция от над 50 номинирани.

morozova
obshtina levski

Петя Василева, която е представител на проекта поздрави ст. учител Хортензия Морозова за примера, който дава и вдъхновява за преподаване на новото поколение /поколението Алфа/ на радостното събитие в ОУ „Н. Рилски“ в с. Обнова на 19 септември.
Тя връчи и почетната грамота на Teaching Alpha - признание на обществото за провокиране на постоянен интерес и активно участие в учебния процес, за прилагане на много и различни интерактивни подходи в класната стая и извън нея, разработване на практически приложими ръководства по биология и химия в помощ на учениците за формиране на трайни и устойчиви знания.

morozova
obshtina levski

С „ролеви игри“ в учебния процес г-жа Морозова успява да ангажира активно тийнейджърите в часовете по биология и химия. В играта „Откриване на завод“ учениците създават нови работни места, но и сформират отбор еколози, за да защитят природата. Елементите от Менделеевата таблица кодира  като град, улица, блок, вход , а учениците запомнят адресите им или „Кой къде живее”. Задължителни са  часове в училищния двор за  множество изследователски действия. И това са само част от образователните и  похвати ,които ярко се отличават от стандартните практики.
Щастливо и  гордо от успехите на своята учителка, ОУ „Неофит Рилски“ в с. Обнова поздрави г-жа Морозова, която близо 30 години доказва своя фин усет  и творчески подход към актуалните потребности в образованието на подрастващото поколение. Признанието я прави щастлива ,защото е от учениците ,родителите и хората в селото.Инициативата на децата за участие в Международния    екологичен проект „Зелена планета 2019”, който е достигнал ниво - Москва и резултатите от който се очакват през 2020 година е още един повод да се чувства горда.

morozova
obshtina levski

Старши  учител Хортензия Морозова получи най –искрени поздравления  и благодарност за наградата от  РУО –Плевен поднесени от Виолета Василева –ст.експерт и от Петя Чолакова –гл.експерт „Образование ,култура и спорт” при Община Левски.
Teaching Alpha търси учителите, които знаят, че трябва да дадат нещо ново на процеса, за да постигнат по-добри резултати. Проектът за втора година  насърчава образователните новости, въведени от учители в държавните училища в България и разпространява техните идеи и истории. Teaching Alpha ще прави това всяка година.