Представят напредъка по Програма за трансгранично сътрудничество България и Румъния 2007-2013 г
Представят напредъка по Програма за трансгранично сътрудничество България и Румъния 2007-2013 г / netinfo

Промоция по "Програмата за трансгранично сътрудничество България и Румъния 2007-2013 г." ще се проведе на 9 декември от 10.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация Плевен. За събитието информират от пресцентъра на областната управа.

В инициативата ще участват представители на регионални и местни власти, образователни институции, териториални звена на изпълнителната власт и НПО. През 2009 г., Областна администрация Плевен e подпомогнала Регионалния офис за трансгранично сътрудничество в Кълъраш за организирането на информационни мероприятия. В рамките на срещата Съвместния технически секретариат в Кълъраш ще представи напредъка по програмата през тази година.

Програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 г. е финансирана от Европейския съюз. Тя подкрепя развитието на трансгранични области от двете страни на Румъния и България. Целта е да се подпомогне преодоляването на сходни проблеми на развитие, чрез сътрудничество и насърчаване на съвместни решения.