Пожари през почивните дни причиниха щети
Пожари през почивните дни причиниха щети / netinfo

Няколко пожара са горели през почивните дни, при някои от тях има нанесени материални щети, съобщават от пресцентъра на плевенската полиция.

На 5 април около 02.00 ч. в Кнежа е възникнал пожар в селскостопанска постройка, при който е изгоряла около 50 кв.м. покривна конструкция. Пожарът се е разпространил и върху покривите на други две съседни стопански постройки. Огънят е ликвидиран от служители на пожарната в Кнежа. Щетите са в процес на установяване. Установено е, че пожарът е предизвикан от 17-годишен младеж. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава РПУ Кнежа.

На 6 април около 03.20 ч. е възникнал пожар в частен дом в село Горни Дъбник, собственост на 34-годишен мъж. В резултат на пожара е изгорял вториятетаж на къщата, домашно имущество, около 130 кв.м. покривна конструкция. Няма пострадали. Огънят е ликвидиран от служители на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен. Щетите и причината за възникване на пожара са в процес на изясняване. Образувано е дознание, работата продължават служители от РПУ Долни Дъбник.