Полицията поема охраната на 224 избирателни секции
Полицията поема охраната на 224 избирателни секции / netinfo

224 избирателни секции в 64 населени места в 11 общини на Плевенска област ще охранява полицията на балотажа утре, съобщиха от пресцентъра на ОДП Плевен.

На 4 ноември 2007 година - неделя, всички места, където ще се провеждат избори за общински съветници и кметове на общини, райони и кметства ще бъдат под полицейска охрана.

Засилената полицейска охрана започва от момента на получаването на изборните документи в секциите и запечатването на помещенията преди деня на вота – 3 ноември и ще продължи до приключване на изборния ден – 4 ноември, което трябва да е не по-късно от 20 часа.

Днес полицаи ще ескортират бюлетините до секционните избирателни комисии. Осигурени са хората и съставът, които ще охраняват реда според изискванията на Закона за местните избори.

Полицията ще следи за спазването на обществения ред, като е поела ангажименти и в охраната и предоставянето на изборните материали в ОИК след приключването на изборния ден.

За недопускане и предотвратяване на нарушения на обществения ред, в деня преди и по време на изборите ще има засилено полицейско присъствие в населените места на областта. Ще се контролира изпълнението на заповедите на кметовете на общините за забрана продажбата на алкохол.