Полицаи разкриха плантация с канабис в Гривица
Полицаи разкриха плантация с канабис в Гривица / archive.dariknews

На 23 август около 15:00 часа, полицаи от Второ РУП - Плевен са извършили проверка в частен дом в село Гривица, обитаван 22-годишен и в двора са открили в пригодена леха засадени 75 стебла зелени канабисови растения със средна височина 200 см.
В двора са намерили още 39 изрязани сухи стръка от същото растение със средна височина около 175 см.

При направения полеви наркотест, растенията са реагирали на канабис. Иззети са и са предадени за лабораторна обработка в БНТЛ - ОД на МВР Плевен. Уведомен е дежурен прокурор. За престъпление по чл.354 «в», ал.1 от НК и по чл.354 «а», ал.3, т.1, от НК продължава работа разследващ полицай.

Същият ден, полицаи от Левски са извършили претърсване в дома на 27-годишен местен жител. При влизане в къщата обитателят е извърлил през прозореца растение от рода на конопа. При последвало претърсване в лекия му автомобил "БМВ 316" служителите на реда са открили още едно растение от рода на конопа. При направения полеви тест и двете са реагирали на канабис. Мъжът има четири криминални прояви за престъпления по чл.354, ал.1 от НК, по чл.325, ал.1 от НК, по чл.216, ал.1 от НК и по чл.150 от НК, както и присъда. Образувано е бързо производство. Престои повдигане на обвинение. Уведомен е прокурор.