Полицаи нищят двата тежки инцидента, станали през почивните дни
Полицаи нищят двата тежки инцидента, станали през почивните дни / netinfo

Установени са самоличността и лекия автомобил, с който се придвижва мъжът, прострелял в 6.30 часа тази сутрин на паркинг пред плевенския хотел “Ростов” 29-годишен мъж от Плевен.

Стрелецът е обявен за общодържавно издирване. Той е на 23 години, не е от Плевен. Стрелял е със законно притежаван 9-мм боен пистолет. Установено е, че не е полицай или военен, уточни Виктор Доцев, прокурор от Районна прокуратура Плевен. На местопрестъплението са открити 6 гилзи. Раненият е прострелян в двата крака, единият изстрел е в областта на бедрото под таза, а вторият е засегнал подбедрицата. Състоянието му е стабилно и той е контактен.

В момента се изясняват обстоятелствата и около втория инцидент, станал в града през почивните дни. На 11 август около 3.40 минути двама плевенчани бяха прободени, най-вероятно с нож, от 25-годишен с инициали К. П. Ц. Той е известен и с други нарушения на закона, за които е осъждан. Задържан е за 24 часа.

Прокурор Доцев обясни, че предстои да се внесе искане за задържане от 72 часа и довеждане на задържания пред районен съдия в Плевен.

И двата случая са възникнали на битова основа, след употреба на алкохол, като извършителите и жертвите не са се познавали.

За тежките криминални престъпления и полицейските разследвания е уведомено ръководството на МВР.