Полицаи иззеха 102 артикула, имитации на световни марки при акция в Ловешка област
Полицаи иззеха 102 артикула, имитации на световни марки при акция в Ловешка област / odmvr-lovech

Акция за противодействие на разпространението на имитации на стоки, обект на авторско право е проведена вчера на територията на област Ловеч
На 8 септември на територията на ОД МВР-Ловеч е проведена специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на имитации на стоки, обект на авторско право.

В Ловеч служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са извършили проверка в два търговски обекта, като от единия са иззети 27 бр. , а от другия 36 бр. спортни стоки имитации на марките "Адидас", "Пума", "Рийбок" и "Найк". Срещу собствениците на магазините са образувани досъдебни производзства.

В град Тетевен, полицейски служители са иззели 35 бр. стоки имитиращи световно известните марки «Филип Плейн»», "Адидас", "Пума", "Рийбок" и "Найк" и др. Образувано е досъдебно производство срещу собственикът на търговски обект.

Троянските полицаи са извършили проверки на 5 търговски обекта и 7 щанда на местния пазар, като единствено от щанд на пазара са иззели 4 мъжки комплекти анцузи, носещи логото на защитена търговска марка. По случая в РУ-Троян е образувана преписка.