Плевенската здравна каса ще заплаща фликсодит за най-малките
Плевенската здравна каса ще заплаща фликсодит за най-малките / netinfo

5 900 лева е изплатила РЗОК Плевен за лекарството фликсодит на 315 болни от астма деца от 1 до 4 годишна възраст до края на август 2006. Лекарството ще се заплаща и в бъдеще, това беше решено с разпоредба на Управителния съвет на НЗОК.

От касата съобщават, че медикаментът може да бъде изписван само от п едиатри, алерголози, пулмолози и общопрактикуващи лекари с договор с РЗОК – Плевен.

Процедурата за разрешаване отпускането и заплащането на лекарствения продукт включва: заявление до директора на РЗОК в свободен текст, с което се иска заплащане на лекарствения продукт; копие от заверена “Рецептурна книжка на хронично болния” с поставена диагноза бронхиална астма; становище от специалист, работещ по договор с РЗОК в извънболничната помощ, обосноваващо необходимостта от продължаване на досега провежданото лечение.

След разглеждане на документите директорът на РЗОК има право да издаде заповед, с която разрешава заплащане на лечението за срок до 3 месеца.

Изпълнението на рецептите се извършва в аптеки, сключили договор с РЗОК – Плевен и допълнително споразумение към него за отпускане на този продукт по съществуващия общ ред.