Плевенска каратистка завоюва шампионска титла
Плевенска каратистка завоюва шампионска титла / netinfo

Тина Теофилова от карате клуб “Спартак Плевен” е спечелила шампионската титла на Държавната купа за юноши и девойки старша възраст. Това съобщават от ръководството на клуба.

Състезанието, което е проведено в Монтана на 25 и 26 април, е второто по важност в националния календар след Държавното първенство и ще се вземе предвид за селекцията за предстоящите през тази година Балканско и Световно първенство. В състезанията за Държавната купа са участвали 133 състезатели от 22 клуба от цялата страна. Спортен клуб по карате “Спартак-Плевен” е взел участие в битките при старша възраст с 6 състезатели. Завоюваните отличия са 5 – един златен медал и четири бронзови. В крайното комплексно класиране клуба се нарежда на 4-то място.

Тина Теофилова е спечелила шампионската титла в дисциплината  “ката” след три победи. С този  резултат тя печели квота за участие на Балканиадата през септември. Тина се е класирала трета и в дисциплината  “кумите”. Два от бронзовите медали при юношите са получили състезателите на плевенския клуб Димитър Димитров в категория до 52 кг. и Любомир Димитров в категория до 57 кг.