Плевен ще задълбочава връзките със Сеговия
Плевен ще задълбочава връзките със Сеговия / netinfo

Да се осъществи проект за обмен на ученици като възможност за запознаване отблизо с историята, културата и традициите на българския и испанския народи, това решиха при посещението си в Сеговия официална делегация на Община Плевен, водена от кмета Найден Зеленогорски, която беше на посещение в испанския град. В състава на делегацията бяха и заместник-кметовете д-р Валентин Матеев и инж. Огнян Цанев, информират от пресцентъра на администрацията.

Плевенската делегация се срещна с ръководството на Община Сеговия и с кмета на града Педро Арауетес Гарсия. Обсъждани са конкретни стъпки за установяване на партньорски отношения между двата града и постигане на сътрудничество в различни сфери. Найден Зеленогорски и неговите заместници проведоха среща с представители на Търговско-промишлената палата на испанския град, като обсъдиха идеята за размяна на бизнесделегации. Плевенските представители имаха среща и с българската общност в Сеговия.

Приятелските връзки между Плевен и Сеговия датират от 2006 год. През месец октомври същата година на посещение в Плевен беше официална делегация от испанския град начело с кмета Педро Арауетес Гарсия. В знак на уважение и желание за задълбочаване и разширяване на отношенията, кметът Найден Зеленогорски връчи на г-н Гарсия Ключа на град Плевен. Делегация от Сеговия беше сред гостите на Празника на града - 15 май, тази година.