Плевен ще е домакин на благотворителен концерт в подкрепа на Хепатитът до мен
Плевен ще е домакин на благотворителен концерт в подкрепа на Хепатитът до мен / dariknews

Пети благотворителен концерт в подкрепа на Национална информационна кампания „Хепатитът до мен" подготвят от Фондация „Христо Гешов". Концертът е част от Национално турне, което започна он Луковит, премина през Стара Загора, Червен бряг и Габрово, а на 7 май ще се състои в Драматичния театър в Плевен.

На сцената ще се изявят едни от най - обичаните български звезди - Орлин Горанов, Стефка Берова, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Искрен Пецов, Йоана Драгнева, Стефани Борисова, Джулия Христова, Софи Бард и още много други.Всички те са част от кампанията, която призовава „изследвайте се".Концертът ще се състои на 7 май от 19:00 часа с цена на билета 5 лева.

„С всички събрани средства от благотворителните концерти, ние от организацията, която представлявам ще закупим скринингови тестове за хепатит Б и Ц, с които много скоро ще започнем да изследваме за хепатит напълно безплатно. До сега направихте не малко концерти, предадохме посланието на много хора и сме сигурни, че нашата мисия е изпълнена. Кампанията, която направих ще продължи с много нови неща, които ще приканват българското население да научи повече за хепатита, но и да се изследва. За мен и целият ми екип е важно, хората да бъдат образовани по темата, защото хепатитът е навсякъде около нас, а последствията от него са смъртоносни", каза Христо Гешов.

На събитието в Плевен ще присъстват и много специални гости, представители на политически партии, представители на бизнеса в околността, както и представители на Общината. След концерта в Плевен, от организацията започват със скринингови акции за безплатно изследване за хепатит в цялата страна.

Кампанията за борба с хепатита стартира на 1.12.2013 година, а неин инициатор е хепатитно болния Христо Гешов, който превърна личната си кауза в национална. Христо е с цироза на черния дроб в напреднал стадии. С организацията си той настоява за повече права на болните от хепатит, както и промени в закона с цел превенция.