Парите за лекоатлетическата писта ще бъдат преведени до края на месеца
Парите за лекоатлетическата писта ще бъдат преведени до края на месеца / netinfo

Необходимите 165 хил. лв. за довършване на останалата половина от тартановата настилка на закритата лекоатлетическа писта в Плевен ще бъдат преведени до края на месец септември. Това съобщи областният управител Цветко Цветков.

Средстава са осигурени, това е уверил в разговор и финансистът на ДАМС. Според областния управител залата ще може да се ползва още през тази зима, водени са разговори с председателят на ДАМС Весела Лечева да се осигури възможност да тренират както спортисти, така и непрофесионалисти. Постигнато е съгласие да бъдат заделени средства от бюджета на Агенцията за подмяна на дограмата, за термоизолация на цялата зала, както и да се изгради лъчисто отопление.

“Очаквам, ако Агенцията за младежта и спорта получи допълнително финансиране от преразпределението на бюджетния излишък, тези 350 хил. лв., които са необходими да се завърши залата като цяло, да бъдат предоставени на Плевен”, каза още Цветко Цветков. Ако сега това не стане, в плана на Агенцията за следващата година тези пари ще бъдат осигурени, е уверила Весела Лечева.