Откриват новия център за административно обслужване до 20 септември
Откриват новия център за административно обслужване до 20 септември / netinfo

До 20 септември ще бъде открит новият Център за административно обслужване на граждани в Плевен, съобщи кметът Найден Зеленогорски. Той се помещава във фоайето на зала “Катя Попова”, където са обособени помещения за обслужване на едно гише.

Салонът е обзаведен и оборудван, осигурен е и подходящият софтуер, поясни секретарят на Общината Таня Стефанова. Осемте служители, които ще обслужват гражданите, са обучени, подготвени са и дипляни с информация за услугите, които ще се извършват в различни направления.

Анкетна карта ще изследва настроенията на гражданите и ще спомага за подобряване качеството на предлаганите услуги. Идеята на новия център е да изнесе обслужването на граждани от сградата на общината и да ги улесни в работата и комуникацията с общинската администрация.

Една от важните задачи на обслужването на едно гише е борбата с корупцията сред администрацията, въпреки , че подобни сигнали до момента не са постъпвали, допълни Таня Стефанова.

Възможно е Центърът за административно обслужване на граждани в Плевен да започне работа още преди 20 септември, обяви кметът. За официалното откриване е поканен министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Подробности от Таня Стефанова в прикачения файл...