Откраднаха стоманени греди от моста край село Ясен
Откраднаха стоманени греди от моста край село Ясен / dariknews

В периода 1 - 8 юли 2014 г. от носещата конструкция на новия мост при село Ясен /посока Плевен-София/ са изрязани и откраднати две стоманени греди, информира на среща с медии кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. "Предвид новата организация на двупосочно движение във връзка с ремонта на стария мост в посока София-Плевен и голямото натоварване, съоръжението става опасно след посегателството, за което с писмо от 10 юли съм сезирал прокуратурата", обясни проф. Стойков.

"Следим всеки ден ситуацията на новия мост, чието състояние според направената експертиза е предаварийно. За неговия ремонт Община Плевен получи целева субсидия в размер на 288 000 лева от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерския съвет". Кметът обясни, че за рехабилитация на старото и новото съоръжение при село Ясен правителството е предоставило общо 556 600 лева, останалите близо още толкова средства трябва да бъдат осигурени от бюджета на Община Плевен.

При нарастваща опасност движението по двата моста ще бъде преустановено и ще се пренасочи по околовръстното шосе, категоричен е проф. Стойков.