Осъдиха корумпирани данъчни инспектори
Осъдиха корумпирани данъчни инспектори / netinfo
Плевенският окръжен съд лиши от право да заемат длъжност в системата на Националната агенция за приходите двама бивши данъчни инспектори от Червен бряг.

Единият мъж, бивш началник на данъчното подразделение на НАП в Червен бряг, е осъден да не заема длъжността за срок от 3 години, а неговият съучастник е лишен от това право за година и 6 месеца. Според постановлението на съда, двамата са виновни за това, че на 16 юни 2003 г. като данъчни инспектори в отдел „Оперативен контрол” са изнудвали и приели като подарък мобилни телефони, всеки от които на стойност 457 лв. Инспекторите са поискали подкупа, за да не извършват действия по служба, произтичащи от данъчна проверка, направена на едноличен търговец от Червен бряг.

Двамата са били дисциплинарно уволнени със заповед на директора на Териториална дирекция на НАП Плевен Милена Михайлова веднага след като са заловени с подкупа. “Ще бъда непреклонна срещу корупцията в дирекцията, която ми е поверена”, каза по повод влезлите присъди Милена Михайлова.