Осем месеца условно получи жена, причинила смъртта на пешеходка
Осем месеца условно получи жена, причинила смъртта на пешеходка / archiv.DarikNews

С решение от 6 март 2013 година, състав на Плевенски окръжен съд присъди осем месеца лишаване от свобода с три годишен срок на отлагане на изпълнението на наказанието на Х.Х. от Плевен за това, че на 29 септември 2012 г. в село Пелишат, при управление на лек автомобил е нарушила правилата на Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинила смъртта на 76-годишната П.П. от същото село.

На 29 септември 2012-та година в 18:30 часа в село Пелишат, 60-годишната жена от Плевен, със стаж като шофьор 22 години, при движение по посока центъра на селото, загубва контрол над управлението над личния си автомобил "Фиат - Пунто", навлиза в лентата за насрещно движение и блъска стоящата в дясно на отсрещното платно 76-годишна от Пелишат. Пешеходката е транспортирана незабавно и със съдействието на обвиняемата в ЦСМП - Плевен в тежко състояние и с опасност за живота и в 21:40 часа е починала.

Със същата присъда от 6 март, Плевенски окръжен съд лишава подсъдимата Х.Х. от правото да управлява МПС за срок от една година от влизане на присъдата в сила. Подсъдимата ще заплати и направените разноски по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, считано от 6 март пред Апелативния съд във Велико Търново.

 

Връзки с обществеността 06 март 2013 г.
e-mail: os_press@abv.bg