psiho
psiho / dariknews.archive
На 12 май в 9.05 ч. през тел. 112 е получен сигнал от 68-годишен плевенчанин, че на същата дата в град Плевен на улица "Сторгозия" мъж на видима възраст около 30-34 години във видимо неадекватно състояние се движи по осовата линия на улицата, пречи на пътното движение и създава предпоставка за пътен инцидент.

При намаляване на управлявания от 68-годишния автомобил "Опел Астра", непознатият се е захванал за горните метални лайсни на автомобила и по този начин принудил водача да спре. След това се качил в колата му на предната дясна седалка и чрез употреба на сила отнел от владението на собственика, документи, слънчеви очила и мобилен телефон и избягал.

В същото време е получен втори сигнал на тел. 112 от шофьор на таксиметров автомобил, за това, че на същата дата и място младеж със същото описание е счупил с ръка предното дясно стъкло на управлявания от него автомобил "Рено Клио" и е станал свидетел-очевидец на извършения преди това грабеж.

На местопроизшествието са изпратени екипи на сектор „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ при Второ РУ-Плевен, като полицейските служители задържат извършителят.

Установена е самоличността му – 30-годишен от Плевен, известен на полицията. Той е задържан и доведен в сградата на Второ РУ-Плевен. В сградата на управлението мъжът продължава да се държи агресивно и да буйства, като плюе по полицейските служители, което е наложило употребата на белезници за задържането му.

Поради факта, че нарушителят е имал разкъсно контузни рани по лява предмишница от нападението над автомобилите на улица „Сторгозия“, той е транспортиран от екип на ЦСМП-Плевен в спешен кабинет на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен. Прегледан е и е констатирано, че няма фрактури.

В 11:40 часа е получено искане от служителите на Второ РУ-Плевен, съпровождащи 30-годишния в УМБАЛ, за оказване на съдействие поради факта, че лицето буйства в спешен кабинет и са необходими допълнителни сили. На място е изпратен автопатрул на Първо РУ – Плевен и служители на "СПС" при МВР-Плевен. 

Нарушителят се е държал изключително агресивно и въпреки извършената медицинска манипулация в Спешна помощ е продължил да буйства, като е нападнал охраняващите го полицейски служители с метална тръба и бутилка, което е наложило употребата на помощни средства - 4 стоп патрона и белезници.

В следствие на буйството е повредена алуминиева входна врата на кабинет в Спешно отделение на УМБАЛ и медицинско оборудване. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт. Извършен е оглед.
Уведомен е прокурор за престъпление по чл.325 ал.4 във връзка с ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл.199, ал.1, т.4, във връзка чл.198, ал.3, във връзка с ал.1, във връзка с чл.29, ал.1 б."а" и б."б" от НК и по чл.325, ал. 4, във връзка с ал.1, във връзка с чл.29, ал.1 б."а" и б."б" от НК.

Задържаният е настанен в психиатрична клиника.

Продължава работа разследващ полицай.