Общината обеща по-голяма подкрепа на училищните директори
Общината обеща по-голяма подкрепа на училищните директори / netinfo
Споразумение за съвместна работа между Община Плевен и Общинския съюз на работадателите в областта на образованието беше подписано днес.

По време на церемонията председателя на общинската организация Таня Генова и градоначалникът Найден Зеленогорски изразиха взаимно удовлетворение от доброто съвместно партьорство и работата им досега. Целта на подписания днес документ е да се подобри активното участие и подкрепата на Общината към дейността на учителите и съпричастност към проблемите в образованието.

Двете страни се споразумяха за съвместно обсъждане на нуждата от оптимизация на училищните звена. Съюзът се задължава да внася предложение към общинския съвет за увеличение на заплащането на директорите на училищата.

Днес стана ясно, че по силата на това споразумение ще бъде учредена награда Директор на годината, която ще се връчва на 24 май. Номинираните ще се избират по критерии, които ще бъдат съвместно разработени. Община Плевен поема и ангажимента при посещение в чужбина на общински делегации в тях да бъдат включвани и директори на училища.