/ dariknews.archive
Услугата „Обществена трапезария”, която включва предоставянето на безплатен топъл обяд (супа, основно ястие и хляб) и доставката му до пенсионерския клуб или в дома на потребителя при невъзможност за придвижване по постоянен или настоящ адрес на лицето, ще бъде предоставяна в община Троян до 24 май 2019 г. От услугата може да се ползват бездомни и скитащи хора, такива без близки или някой да се грижи за тях, лица и семейства на месечно социално подпомагане. Капацитетът е 60 човека.

Сега се обслужват в Троян 15 лица, в Калейца, Горно Трапе, Старо село, Ломец – по двама, в Бели Осъм, Шипково, Дълбок дол – по трима, по един в Терзийско, Борима и Гумощник. От селата най-много на такова подпомагане са в Голяма Желязна – 14 лица, в Добродан са шестима, а в Орешак – петима.

Подборът на лицата за включване се извършва от комисия, назначена от кмета на общината, въз основа на информация от Дирекция „Социално подпомагане“ за принадлежността на кандидатствалите към целевите групи. Заявленията се приемат в сградата на общинската администрация.