Областният управител се срещна с членове на Съюза на слепите
Областният управител се срещна с членове на Съюза на слепите / obl.admin

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и общинските съветници Даниела Гонкова и Диана Данова се срещнаха с членове на Съюза на слепите в Плевен. Поводът бе да им честитят Осми март и да ги запознаят с възможностите за подпомагане, предоставяни от държавата и общината. На срещата присъства още и Теменужка Диманова - директор на Дирекция Социално подпомагане - Плевен, уточниха от пресцентъра на Областната администрация.

Областният управител се срещна с членове на Съюза на слепите
netinfo

Хората получиха актуална информация за интеграционните добавки, за ползването на балнеолечебни процедури и телефонни услуги за лица с нарушение на зрението над 91% . Стана ясно, че тази година ще има повече възможности за подсигуряване на личен асистент - факт, който искрено зарадва незрящите, защото тази услуга и жизнено важна за тях.

Като проява на внимание и ангажираност към проблемите на хората със сериозна нарушения в зрението отчетоха тази среща членовете на съюза на слепите в Плевен. Те подчертаха, че разговори от подобен род са изключително ползотворни за цялата общност. А областният управител Ралица Добрева получи покана да стане патрон на първото национално състезание по риболов за незрящи.