Областният управител назначава 200 безработни в Плевенска Област
Областният управител назначава 200 безработни в Плевенска Област / obladmin.pleven

На заседанието си на 9 юни 2015 г., Комисията по заетост, председателствана от зам.областният управител Красимир Иванов, прие предложението на Областна администрация Плевен за разпределение на 200 бр. временни работни места в населените места на Плевенска област, които да бъдат ангажирани с дейности, свързани с предприемане на превантивни мерки по бедствия и аварии. Хората ще бъдат наемани за период от 4 месеца, а техен работодател ще бъде Областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Няколко са основните принципи, от които вносителите на предложението са се ръководили при определяне на бройките за съответните населени места - степента на потенциална опасност от наводнения, броя жители и териториалния обхват, реалната безработица, както и наличието и броя на назначените лица по сходни програми за временна заетост.

По време на дискусията в рамките на заседанието, областният управител Ралица Добрева посочи неопровержими аргументи в подкрепа на предложението. Те бяха подкрепени с точни и конкретни факти от многократните проверки, извършени лично от госпожа Добрева и назначавани от нея комисии в последните 6 месеца.

„Бройките са недостатъчни, за да задоволят изискванията на всички кметове, защото на територията на Област Плевен има 123 населени места, но разпределението е направено така, че да осигури подкрепа на най-възловите места какъвто е примерът с поречието на река Искър", обобщи Областният управител Ралица Добрева.

Тя призова общинските администрации, които ще осъществяват контрол върху работата на наетите лица, да бъдат стриктни и да следят не само за спазване на работното време, но и за качеството и количеството на извършената работа. „Това е помощ за вас и от вас зависи да се възползвате максимално ефективно от нея", посочи още Областният управител на Плевен Ралица Добрева.