Областният инициира изграждане на съвременно алейно осветление в Кайлъка
Областният инициира изграждане на съвременно алейно осветление в Кайлъка / archive.dariknews

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев сподели прд журналисти, че води разговори с неправителствени организации, с "будни" и добре осигурени плевенчани, както и с председателя на Надзорния съвет на електроразпределителното дружество с идеята да се помисли за направата на съвременно алейно осветление поне в началната част на парк "Кайлъка".

"Приел съм го като кауза и искам това нещо да се случи", каза областният. Той уточни, че идеята му за алейното осветление е извън Плана за управление на "Кайлъка", чиято реализация не е започнала все още, поради липса на средства. Областният уточни, че по тази причина, планът няма да бъде стартиран през 2014 г.

"Лошото е, че в момента всъщност поддръжката на парка се извършва "на мускули", което е огледало на предишното правителство". Според Йончев нещата може да потръгнат при възникване на инвестиционен интерес. Той посочи, че през втората половина на 2013 - та, поне е постигната една по-добра поддръжка на парка, макар и със същите средства.

"За мен това място е много важно и ще отделя достатъчно сили и средства за неговата поддръжка", заяви областният управител.