Нови хоризонти се отварят в Плевен
Нови хоризонти се отварят в Плевен / netinfo

Кръгла маса на тема “Проблемите на децата и младежите с трайни увреждания в гр. Плевен” стартира днес в града. Организаторите са местната структура на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения /БАЛИЗ/.

Инициативата се провежда по линия на стартирането на новия проект на сдружението, наречен "Нови хоризонти", който е финансиран по Програма ФАР “Развитие на гражданското общество” на Европейския съюз. Предвидено е организирането на четири кръгли маси с участие на специалисти, обслужващи деца със затруднения и техните родители; представители на община Плевен, областната и общинска дирекция "Социално подпомагане", отдел "Закрила на детето", организации на хора с увреждания, училищни ръководства, лекари, здравни работници, медии и други. Първият от публичните форуми ще се проведе днес в залата на ул. ”Димитър Константинов” 20А от 10.00 до 12.00 часа.

Сред основните цели на проекта е надграждане на предоставяните в Дневния център за деца и младежи с физически и интелектуални затруднения Плевен социални услуги. По този начин трябва да достигане до по-високо качество на обслужване, отговарящо на европейските стандарти. С реализирането на проекта се очаква децата и младежите да получат възможност да бъде развиван техния умствен и физически потенциал, адекватно на индивидуалните им потребности.