/ Община Плевен
16 нови, красиви и функционални площадки за игра ще бъдат изградени в три детски ясли в Плевен. Проектната документация вече е внесена в Общинската админиатрация.

detska plo6tadka
obshtina pleven


В двора на детска ясла „Латинка” ще бъдат обособени 6 детски площадки, толкова ще са и в детска ясла „Мир”, четири нови пространства за игра ще допълнят общата площадка в детска ясла „Асен Халачев”, където ще бъде запазен съществуващият
външен басейн. Екипът проектанти от „Би Ес Проект” ЕООД е предвидил и в трите детски заведения да бъде поставена каучукова ударопоглъщаща настилка в различни цветове и форми. Нова ще е настилката и по алеите около сградите.

Учебни и детски заведения ще озеленят пространствата си с помощта на „Екопак”

На всяка детска площадка ще бъдат монтирани пързалки, двойни люлки тип „махало”, клатушки, а за първи път пясъчниците ще бъдат със сенници, което е съобразено с възрастта на малките деца от яслените групи.  
Документацията съдържа и фитосанитарна оценка на съществуващата растителност.

Разгледаха проекта за ремонт на пл. „Свободата” и част от пешеходната зона

Предвидено е ниски храсти да отделят и оформят композиционно всяка една от площадките, ще бъдат засадени и широколистни дървета. Нова водопроводна инсталация с градински хидранти ще улеснява грижата за зеленината. Ще бъде монтирано и алейно осветление. По индивидуални проекти над пейките за сядане в детска ясла „Латинка” ще бъде изградена пергула, а в детска ясла „Асен Халачев” ще бъдат оформени кръгли пейки около две съществуващи дървета, които остават в границите на площадките.

detska plo6tadka
obshtina pleven

Проектът за основен ремонт на дворните пространства и площадките за игра в трите детски ясли е публикуван на Интернет страницата на Община Плевен - https://www.pleven.bg/bg/investitsionni-proekti/osnoven-remont-na-dvorno-prostranstvo-i-ploshtadka-za-igra-na-dya-asen-halachev-dya-latinka-dya-mirdya-chayka-shtastlivo-detstvo-i-dya-druzhba. 

Кметът поздрави екипа на „Паркстрой”, превърнал Плевен в цветна градина

Предстоят процедури по съгласуване с РИОСВ и РЗИ, след което той ще бъде внесен за разглеждане от Експертния съвет по устройство на територията. Средствата за изпълнение на проекта са предвидени в Инвестиционната програма на Община Плевен за тази година като целева субсидия за капиталови разходи.