Не е ясно дали ще затварят за движение едното платно на бул. Хр. Ботев
Не е ясно дали ще затварят за движение едното платно на бул. Хр. Ботев / netinfo
Не е ясно дали ще затварят за движение едното платно на бул. "Хр. Ботев"
19738
Не е ясно дали ще затварят за движение едното платно на бул. "Хр. Ботев"
  • Не е ясно дали ще затварят за движение едното платно на бул. "Хр. Ботев"

За предстоящо затваряне на едното платно на бул. "Христо Ботев" в Плевен през почивните дни дойде информация през седмицата. Причината е рехабилитация на пътя в отсечката от пътния възел до "Балканстрой" до "Чистота". Работата по булеварда е планирана още в края на 2007 год., като става дума за близо 4 км, които попадат в регулацията на града, уточни директорът на Областно пътно управление Плевен инж. Любомир Станчев.

За цялостната поправка и ремонт на двете пътни платна е сключен двустранен договор с ръководството на Община Плевен като Национална агенция "Пътна инфраструктура" отпуска близо милион и 400 хил. лв., а от общината ще вложат още около 300 хил. лв. за поправяне на тротоарите. Какво предвиждат ремонтните дейности обяснява инж. Станчев в звуковия файл.

Дали ще се затваря обаче движението по едното платно или не предстои да се разбере до края на днешния ден, допълни инж. Станчев. Очаква се изпълнителят на ремонта да изпрати разчетите си за организация на движението през почивните дни за одобрение в Пътното управление в Плевен, след което ще бъдат изпратени на "Тролейбусни превози", за да може фирмата да си организира дейностите.

След което пътуващите ще бъдат информирани чрез медиите как точно ще стане придвижването и дали ще има реорганизация на движението по бул. "Христо Ботев" в участъка от "Балканстрой" до "Чистота" на 23 и 24 май.