najden
najden / dariknews.archive
Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски коментира излизането на партията от Реформаторския блок, което беше официално обявено тази събота. "България е направила своя цивилизационен избор и той е - член на ЕС, член НАТО, западна демокрация, свободен пазар, но за съжаление това, което виждаме в последната година е едно голямо шикалкавене като това  относно "случая Скрипал" например. 
Ние сме формулирали първата си цел и тя е, да работим за голям дясноцентристки блок, подкрепен и от политически сили, неправителствени организации и от граждани. Един голям блок, не на апаратите, а на гражданите, които имат дясна визия за развитието на България и които искат да видят една демократична и успяваща България. Този дясноцентристки блок трябва да помогне след повече от 10-годишното ни членство в ЕС и повече в НАТО, България да постигне един напредък по отношение на качеството на живот. 
Надяваме се да намерим пресечна точка с други политически формации за този десен проект, за да можем да постигнем поне две места в изборите за Европейски парламент". Това каза Найден Зеленогорски като изрази надежда, новият дясноцентристки блок да бъде поне два пъти по-голям от РБ и да обхване най-малко 600-700 000 души.
Той сподели, че е напълно възможно след приключването на българското евро председателство  в България да се създадат сериозни политически сътресения, които да доведат до предсрочни парламентарни избори.

Заедно с Найден Зеленогорски в пресконференцията участие взеха общинският председател на ДБГ – Плевен Христо Таслаков и Петко Петков, който е зам.-председател на младежката организация на Движение „България на гражданите“, общински съветник в Червен бряг и докторант по регионално развитие в Софийския университет.