МУ-Плевен отбелязва празника си с двойна тържествена промоция и награждаване за академично развитие
МУ-Плевен отбелязва празника си с двойна тържествена промоция и награждаване за академично развитие / dariknews.archive

Днес, Медицински университет - Плевен отбелязва празника си в две части. Програмата започна от 10:00 часа в зала „Магнум" на Втора клинична база, с двойна промоция на Факултет „Здравни грижи" и Медицински колеж. В нея беше включена и празнична музикална програма, поднесен от хор „Звъника" с ръководител Ваня Делийска, носители на Вота на публиката в конкурса „Игра на хорове".

"В навечерието на 1-ви ноември, ние трябва да сведем глави пред святото дело на всички български дейци, посветили живота си на въздигане на българския дух и съхраняване на българското слово, на българската история, и на днешните будители - вашите преподаватели, които заслужават един голям поклон". това каза в словото си ректорът на Медицински университет - Плевен проф. д-р Славчо Томов.

МУПлевен отбелязва празника си с двойна тържествена промоция и награждаване за академично развитие
netinfo

Ректорът отбеляза и ролята на семействата и близките на студентите, които ги подкрепят морално и финансово, и затова 1-ви ноември е и техен празник.

Отбелязването на празника на МУ-Плевен ще продължи като в 13:00 часа в зала „Амброаз Паре" в Телекомуникационен център ще се състои церемония по награждаване на преподаватели за академично развитие, както и празничен концерт на Чавдар Вълков.

Поради факта, че на 31 октомври 1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен, с Решение на Академичния съвет, датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на висшето училище.