Mладежи от ГЕРБ ремонтират учебни бази под връх Ботев
Mладежи от ГЕРБ ремонтират учебни бази под връх Ботев / dariknews.bg

С ремонтирани покривни конструкции ще приемат вече своите посетители двете  базови учебни сгради „Северен Джендем", които се намират под връх Ботев. Те се ползват предимно от училището за планински водачи в село Черни Осъм.Инициативата за ремонта бе на младежката структура на ПП ГЕРБ - Троян с председател Иван Миховски и младежите на партията от Черни Осъм с председател Марин Сираков.

Първо покривните конструкции на сградите бяха щателно прегледани, за да се прецени какви подобрения и ремонти са необходими, след което с помощта на специална поддържаща техника покривите бяха боядисани със сребърен феролит. Така процесът на ръждясване на покривните конструкции, които са от поцинкована ламарина, ще бъде спрян и животът им удължен. Работата по ремонта продължи в рамките на два дни. Включиха се десет млади хора, които участваха с безвъзмезден труд и желание да бъдат полезни.

Организацията на инициативата, която се проведе тези дни, бе на координатора на ПП ГЕРБ - Троян Сашо Данков, който обясни, че политиката на партията е насочена към подпомагане дейността на младите хора в различни направления, особено когато младежите проявяват  афинитет към спорта, туризма, грижата за природата.

След боядисването на покривите на базовите сгради „Северен Джендем", Младежи ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да се осъществи и  ремонт на помещенията вътре, като на първо време те ще се почистят и боядисат.

Във връзка с инициативите младежката структура на ГЕРБ - Троян, в махала Патрешко ще заработи пенсионерски клуб.