123
123 / obshtina levski
Екипът на Архитектурно студио „Артсинхрон” София, ангажиран от Община Левски да подготви

123
obshtina levski

проекта за музей „Георги Парцалев, представи пред жителите на град Левски своето архитектурно решение за изграждане на музей в центъра на град Левски.

123
obshtina levski

Кметът на Община Левски Любка Александрова представи екипа и проследи пътя, по който е взето решение за идейно проектиране и изграждане на музей  „Георги Парцалев”. Паметта за големия български артист живее в родния му град и той носи привилегията и отговорността да я съхрани, като културно национално богатство. Идеята е да се направи голям културен център на град Левски, който да носи името на Георги Парцалев и да обединява читалище Парцалев, летен театър и музей.

123
obshtina levski

Архитектите Хари Караламбев и Мери Клинчева от  студио „Артсинхрон” и  Даниела Тодорова представител на  скулптура Тодор Тодоров показаха проекта на музей „Георги Парцалев”, неговия три де модел ,представиха своята концепция и параметри на проекта.
С огромно уважение към човека и актьора Георги Парцалев , отговорност и желание да овековечат това ,което е оставил за поколенията е работил екипа.Създаден е интересен синтез със скулптура на Георги Парцалев, който деликатно ,се появява в стената. Не леката задача да създаде образа на деликатния човек и велик актьор има скулпторът с множество наши и международни отличия Тодор Тодоров.
Проектът на сградата е с два обема – музей и интегрирана художествена галерия и ще се отличава архитектурно отвън и отвътре с модерен и артистичен вид, за да бъде усетен духът на Парцалев и величието на неговото човешко и артистично присъствие.

123
obshtina levski

123
obshtina levski

123
obshtina levski