Мария Габриел открива Кръгла маса за Дунавската стратегия
Мария Габриел открива Кръгла маса за Дунавската стратегия / dariknews.bg

Кръгла маса от обществения дебат "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа" ще се проведе на 3 ноември - събота в Плевен. Дебатът е инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, а нейни партньори са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и фондация „Ханс Зайдел".

В рамките на дебата, гражданите от населените места по поречието на река Дунав в България имат възможност да участват в уточняването на съответни проекти и възможните начини на изпълнение на Дунавската стратегията. По този начин Мария Габриел цели да добави ново проактивно измерение на подхода „отдолу-нагоре", в партньорството между институциите и гражданите.

Кръглата маса в Плевен ще бъде открита от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. Изказване ще направи зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова. В дискусията с видеообръщение, участие ще вземе началникът на отдел "Европейско транснационално и междурегионално сътрудничество" на Европейската комисия Колин Улф и представители на министерството на околната среда и водите, министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Приветствие към участниците ще отправят председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, областният управител на Област Плевен Иван Новкиришки и кметът на Община Плевен Димитър Стойков.

Кръглата маса ще се проведе на 3 ноември 2012 година от 10:00 часа в зала "Плевен" в сградата на Областната администрация.