М.Миков: АЕЦБелене се нуждае от повече време и по-малко шум и политизация
М.Миков: АЕЦБелене се нуждае от повече време и по-малко шум и политизация / archive.dariknews

"Атомната централа в Белене е проект, който не само не е отпаднал, но има своите перспективи и който след внимателна експертиза ще бъде продължен и той никога не е изпадал от интересите на БСП и на правителството", каза председателят на Народното събрание Михаил Михов пред журналисти в Плевен.

Относно процедурите, свързани с АЕЦ"Белене", Миков каза, че в момента продължава да се правят експертизите и анализите, включително и анализът за цената на рестартирането на проекта с оглед предстоящите разговори с инвеститори. Той посочи, че в момента има много инвеститори, които се интересуват от инвестиции в българската енергетика.
Миков отказа да конкретизира като отбеляза, че "за едни такива проекти е необходимо време и по-малко шум и политизация около тях

На въпрос за евентуално разцепление в БСП след възобновяването на проекта АБВ и особено предвид голямото влияние на Румен Петков в Плевенския регион, Михаил Михов отговори, че смята плевенската организация на БСП за достатъчно консолидирана и зряла за да оцени ситуацията и да предприеме действия, които по никакъв начин да не доведат до намаляване на влиянието й. Според него думата "разцепление" е несъотносима към плевенската организация на партията, което ще проличи на предстоящите избори.

Председателят на парламента беше в Плевен за 45-та конференция на Общинската организация на БСП. Той определи като много високо политическото равнище на участниците в нея.

Според него, много зряло са оценени процесите - както в близкото минало, така и по отношение на перспективите. Миков отбеляза и проявата на самокритичност по отношение на стъпките на БСП, работата в парламента, включително и направените по време на конференцията конкретни предложения в областта на земеделието и здравеопазването.