Късо съединение включи сирената във Велур в Ловеч
Късо съединение включи сирената във Велур в Ловеч / archiv.DarikNews

Късо съединие, вследствие на дъжда включи тази сутрин сирената от сигнално-оповестителната система, монтирана в сграда на „Велур". Проверка на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението" на място е установила този факт. Сирената се е включила два пъти към 9.30 часа.
Около 140 са сирените на територията на област Ловеч, едни от тях се включват автоматично, други ръчно, и е възможно заради подобно прехвърляне на електрозахранването някои да се задействат, обясниха от областното управление. Но място за паника няма.

Няма причина за тревога, заяви и кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев, даваме си сметка, че хората са чувствителни в момента заради наводненията и заметресенията, но се случват и подобни технически неизправности по съоръженията.
На 2 юни, Деня на Ботев, сирените в Ловеч, както и в цялата страна в продължение на три минути ще оповестят отдаването на почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Сирените от системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението се задействат при форсмажорни обстоятелства. Такива в Ловеч няма.