Компютърен клуб откриха в Брегаре, мислят и за здравна служба
Компютърен клуб откриха в Брегаре, мислят и за здравна служба / снимка: Дарик Плевен

Нов компютърен клуб отвори врати в село Брегаре, община Долна Митрополия, той е на втория етаж в сградата на кметството. В него има 5 компютърни конфигурации, като техниката е останала от закритото училище в Брегаре, обясни кметът на селото Сашо Стоянов.

Сградата на местното основно училище "Отец Паисий" е строена през 1934 год., а заради миграцията на младите и липсата на деца то е затворено преди две години. Новият компютърен клуб ще е както за местните малчугани, така и за тези, които прекарват ваканцията при баби и дядовци на село. В новия клуб децата няма да плащат такси, месечните суми за интернет ще се поемат от бюджета на кметството. Клубът ще бъде отворен през целия ден, а служители на местната управа ще следят за нормалното протичане на заниманията на младежите.

Що се отнася до сградата на бившето училище, кметът Сашо Стоянов има идея в него да бъде преместена здравната служба, за което дори е изготвен проект. В момента в Брегаре такава няма, тъй като ползваните преди години помещения са собственост на потребителската кооперация. Така жителите на селото могат да се консултират с личен лекар три дни седмично, тъй като той обслужва и пациентите в Ставерци.