Кнежа се стяга за панаир
Кнежа се стяга за панаир / Снимка: Община Кнежа

В Кнежа подготвят 88-мото издание на традиционния панаир, който ще се проведе от 27 до 29 август. Проявите започват още от днес с приятелска среща на родените през 1935 год., тя ще се проведе в Общинския център за социални услуги в Кнежа. Любителите на футбола ще имат възможност да  подкрепят своя отбор-фаворит в първия полуфинал на общинския турнир на малки врати. Мачът започва в 18.00 часа на спортната площадка в центъра на града.

Празнична литургия и молебен за здраве ще бъде отслужен в петък в 9.00 часа в храм "Света Троица" в Кнежа. По-късно през деня жителите и гостите на града ще могат да гледат младежкия шоу спектакъл „Актьорът и смъртта". Той ще бъде представен в големия салон на читалище „Борба". В 18.00 часа на спортната площадка започва вторият полуфинал на футболния турнир на малки врати, час по-късно в историческия музей в Кнежа ще бъде открита изложба на икони и картини.

Панаирни дни "Кнежа 2010" ще бъдат открити официално в 20.00 часа на 27 август на централния площад в града, след това концерт ще изнесе Поли Паскова.  

В съботния ден мероприятията ще започнат от 10.00 часа  на мотопистата до голямата чешма с мотокрос. В 19.00 часа на спортната площадка ще се проведе Турнир по вдигане на тежести - Кнежа 2010, след което в 20.30 часа на централния площад за любителите на поп фолка ще пее Роксана.

Празничната програма на панаирните дни ще приключи в неделя с финал на Общински футболен турнир на малки вратички и награждаване на победителите, който ще се проведе от 18.00 часа на спортната площадка.