pleven
pleven / dariknews.archive
“Сигурен съм, че сред вас са бъдещите Цвети Пиронкова и Гришо. Преди това бяха сестри Малееви, които бяха гордост за България, както и братята Пампулови – доста години назад.

pleven
dariknews.archive

Убеден съм, че интересът към тениса ще продължава да нараства, за да могат нашите деца – децата на България да докажат, че не са по-малко талантливи от своите връстници от различни части на света“. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански при откриването на Държавното отборно първенство по програмата на Българската федерация по тенис/БФТ/ и ММС- „Тенисът спорт за всички“ – Тенис 10, което за пореден път се провежда в парк "Кайлъка" в Плевен.

pleven
dariknews.archive

Кметът добави, че тенисът е спорт, който развива не само физическите, но и интелектуалните качества.
„Знайно е, че глупав тенисист няма“, каза Спартански като благодари на организаторите за създадените условия за провеждането на състезанията, на които Плевен е домакин за трети пореден път тази година.

pleven
dariknews.archive

Държавното първенство беше открито в следобедните часове на 4 август, на кортовете в парк „Кайлъка“ и ще продължи в събота и неделя. Тази година в него участват 8 отбора: тенис клубовете  "Албена"- Пловдив, ТК "1882"- София, ''Проспорт"- София, ''Черно море - Eлит''- Варна, ''Черноморец''- Бургас, ''Нова Загора'', ''Шумен'' и ''Плевен 90''.

pleven
dariknews.archive

Държавното първенство е част от спортния календар на Община Плевен и се осъществява с нейна финансова подкрепа и под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански.

pleven
dariknews.archive