Кметът осигури обучение и стимули за медиците в детските и учебни заведения
Кметът осигури обучение и стимули за медиците в детските и учебни заведения / netinfo

На 9 февруари 2012,  кметът на Плевен доц. д-р Димитър Стойков и председателят на Териториалния координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ д-р Румяна Нинова, подписаха нов Колективен трудов договор със здравните специалисти, работещи в обединени детски заведения, целодневни детски градини и училищни здравни кабинети.
Въпреки трудностите, които Общината изпитва в условията на криза, плевенският градоначалник се ангажира да осигурява допълнителни материални стимули за медицинските специалисти за Коледа и Световния ден на здравето - 7 април, както и 100 лева за носителя на приза „Медицинска сестра на годината".
Новината бе огласена на пресконференция на 10 февруари от д-р Румяна Нинова и Стефан Захариев, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности".
С цел подобряване нивото на здравно обслужване на най-малките плевенчани, кметът Стойков лично е договорил медицинските специалисти да преминат обучение по първа помощ в Центъра за спешна медицинска помощ и в дейностите по профилактика и промоция на здравето в Регионална здравна инспекция.
Над 100 са здравните работници в детските и учебни заведения, които ще се възползват от новите социални придобивки, стана ясно на пресконференцията. Заедно с това се запазват правото на допълнителен отпуск за специфични условия на труд, три месечно предизвестие при пенсиониране и съкращение, пари за работно облекло и други.