Каратеките на Петромакс се върнаха с медали от Гърция
Каратеките на Петромакс се върнаха с медали от Гърция / DarikNews.bg

Каратеки на плевенския клуб по бойни изкуства "Петромакс" са спечелили шампионска и една вицешампионска титла по време на 14-то Балканско първенство по карате за деца, младша възраст, мъже и жени.

То е проведено от 24 до 26 септември в град Лутраки - Гърция, съобщават от плевенския клуб. В него са участвали над 600 състезатели от 10 държави - Турция, Македония, Сърбия, Черна Гора, Кипър, България, Босна и Херцеговина, Румъния и Гърция. 75 каратеки от различни български карате клубове са представили Българската национална федерация по карате на това състезание.

11-годишният Александър Николов е спечелил титлата балкански шампион на дисциплина кумите индивидуално в категория над 45 кг. Балканска вицешампионска в категория до 42 кг. е Габриела Горанова. Пети места са завоювали Красимир Христов, Ивайло Киров и Вилислав Якимов.

По време на Балканското първенство е проведен и конгрес на Балканската карате федерация, в която членуват 11 държави от региона. За член на Дирекционния съвет на федерацията единодушно е избран сенсей Русалин Русалинов - Вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и президент на плевенския карате клуб "Петромакс". Сенсей Русалинов е първият българин избиран на такава позиция в Балканската карате федерация.