Интензивно се възстановява електрозахранването в община Тетевен
Интензивно се възстановява електрозахранването в община Тетевен / dariknews.bg

В община Тетевен почти денонощно работят 25 екипа с около 75 човека на „ЧЕЗ Разпределение". Това е станало ясно след проведена днес следобед среща между ръководството на кметската администрация и представители на енергокомпанията, информират от пресцентъра на планинската община.
Работата по отстраняване на аварията с електричеството в района е започнала още на 6 януари (петък), информира на срещата инж. Георги Дуцолов, ръководител направление Плевен - Северна България. Приоритетно действията са насочени към града, курортното селище Рибарица и село Голям извор. От 10 януари и до момента се работи най-усилено по възстановяване мрежата средно напрежение в участъка Черни Вит - Дивчовото, където положението е най-сериозно.
От 12 януари, екипите на ЧЕЗ ще бъдат насочени по възстановяване на мрежата ниско напрежение, като ще бъдат доставени 30 нови стълба и 5 км проводник ниско напрежение, както и два железорешетъчни стълба средно напрежение. По думите на инж. Дуцолов, проблем с електрозахранването се създава и от факта, че собственици на частни трафопостове са наели фирми, които да възстановят техните повреди, и при включването в мрежата са предизвикали отново спиране на тока конкретно за района на Рибарица. За да не се стига да подобни ситуации, необходимо е собствениците на частни трафопостове задължително да уведомяват и координират действията си по отстраняване на авариите с ръководителя ОРЗ поддържане - Тетевен, Марио Кунчев.
От кметската администрация призовават жителите на общината да проявят още малко търпение и разбиране към тежката ситуация и съпричастност към усилията, които полагат всички работещи в тежките зимни условия.