Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен
Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен / автор: Дарик Плевен
Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен, ако финансирането спре
23297
Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен, ако финансирането спре
  • Има опасност ремонтът на жп гара Плевен да бъде замразен, ако финансирането спре

Заради проблеми във финансирането от страна на Национална компания “Железопътна инфраструктура” е възможно ремонтът на сградата на жп гара Плевен да бъде замразен. Това каза за Дарик Севдалина Колева, представител на фирмата-изпълнител на дейностите. Активни ремонтни работи се извършват от няколко месеца на плевенската жп гара.

Договорът за рехабилитацията и преустройството на обекта беше подписан на 4 август 2008 г., а финансирането, което е на стойност над 2 млн. 600 хил. лв., се осигурява от Национална компания “Железопътна инфраструктура”. Инвестиционният проект е съгласуван с Националния институт за паметници на културата, заради статута на сградата на гарата. Изпълнител на обекта е столична фирма, която работи с наистина бързи темпове, доколкото позволява финансирането от страна на възложителя.

Вече е приключен ремонтът на чакалнята, чийто врати са с фотоклетка, покривът и фасадата също са готови. Факт е обаче, че Национална компания “Железопътна инфраструктура” има проблеми и опасенията на изпълнителя на ремонта е, че може да се стигне дори до замразяване на обекта. За сега това все още не е станало, а до къде са стигнали дейностите чуйте от Севдалина Колева, представител на фирмата-изпълнител в звуковия файл.

Въпреки трудностите, и в момента жп гара Плевен се ремонтира, макар и със значително намалени темпове, уточни за Дарик Севдалина Колева. Ще направя всичко, което зависи от мен, да не спре напълно обновяването на гарата, и с макар и много бавни темпове да се продължава напред, каза още тя.