Илиян Йончев: Ще водя политика на протегнатата ръка
Илиян Йончев: Ще водя политика на протегнатата ръка / archiv.DarikNews

"Не случайно протегнах ръката си към Тошко Гетов, тъй като смятам политиката, която ще води областна администрация в Плевен,  да бъде политиката на протегнатата ръка - към всички кметове, всички общински съвети, към бизнеса, към хората". Това каза новият областен управител на Плевенска област, Илиян Йончев на церемонията по встъпването му в длъжност.

Преди това Тошко Гетов, който до момента изпълняваше временно длъжността областен управител, връчи на своя приемник папка-класьор с най-важните за областта документи. Той изрази своята убеденост, че Илиян Йончев ще се справи с предизвикателствата на поста, тъй като е добре подготвен и отлично познава проблематиката на града и областта.

Илиян Йончев Ще водя политика на протегнатата ръка
netinfo

Новият областен управител посочи като своя първа и най-важна задача приемането на Областната стратегия на Област Плевен за следващия програмен период, което предстои тази седмица.

"Обстойно съм се запознал с нея, имам някои свои малки редакционни бележки, които ще представя в сряда. Смятам, че приоритетно в следващия период, област Плевен трябва да навакса малкото изоставане, което имаше през последния програмен период и да се възползваме максимално от възможностите, които предлага дунавската стратегия, тъй като имаме щастието да граничим с Дунав".

Новият областен управител каза, че познава в детайли работата и състоянието в което се намира община Плевен. "Това не означава че ще гледам по различен начин на другите общини. Напротив, моят кабинет е отворен за всички кметове и общински съветници, независимо коя политическа партия представляват - в името на Плевен и на област Плевен. За мен най-важно е доброто на хората от Плевенска област", категоричен е Илиян Йончев.

"Областна администрация е мястото, където националните политики намират своите регионални измерения. И аз, и колегите от Коалиция за България като народни представители ще направим всичко възможно така, че с нашите общи усилия стратегическите цели и приоритети на плевен и региона да се превърнат в наша обща кауза", каза депутатът от Коалиция за България Любомир Петков в поздравителните си думи към Илиян Йончев.

Илиян Йончев Ще водя политика на протегнатата ръка
netinfo

Поздрави и пожелания за успешна работа отправиха към новия областен управител и народните представители Петър Дулев и Митхат Метин.

От името на академичната общност, ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов подчерта, че добре познава професионалните качества на новия областен управител и вярва в неговия успех, още повече, че академичната общност в областта го подкрепя.

Заместниците на новия областен управител ще станат ясни до края на тази седмица.